Njudung + tillägg

Helgen som var så åkte vi till Njudung för att tävla, det var utlovat regn regn och regn så det var ju bara att packa ner massor med kläder, stövlar och regnjackan..
Vädergudarnna hörde nog mina böner för det va minsann fint väder båda dagarna, det var inte förrän vi var på väg hem som det fullkomligt öste ner, men de kunde ju vi skita i för vi satt ju torrt :)

Tävlingen flöt på bra och det var en trevlig liten tävling med bra rastningsmöjligheter eftersom det låg mitt vid skogen! GREAT!
Även tävlingsresultaten var bra för min egen del, Bixx gick som en klocka och vi nollade 3 av 4 lopp, båda första dagen och hopploppet andra dagen. I ag loppet klantade jag mig och stannade i fel position, jag hann inte räta upp mig så på något vis trodde Bixx att vi inte skulle upp på aet och vi fick en vägran, resten av loppet flöt fint och jag var nöjd ändå. Det var roliga banor tyckte jag, inte så svåra men ändå några knicksigheter..

Nästa Stopp för tävling Är Tranås nu till helgen, hopps på fler nollade lopp och härlig känsla där :)

Marwinträningen går framåt, senast vi var på klubben körde han hela balansen utan att fega ur, duktig pååg!!!
När vi var i Njudung så användes ena banan som framhoppningsbana på söndagen så vi gick ner där och provade slalom och nog fan satte han 12 pinnar utan hjälp av bågar/galler, ibland chockar han rejält minsann :)
Han har fått in mönstret i slalom så nu är det mest att tränatränaträna för att få säkerhet..
Var nyss ute 0ch tränade lite slalom (6pinnar för jag har inte fler) vi focuserade på ingångarna. Jag vill se om han fattar vilken sida även om man inte kommar rakt på.. Nån miss blev det men han va riktigt duktig och satte ingångarna överalltifrån, faktiskt några riktigt svåra också.. Så jäkla kul att se när poletten trillar ner, så nu ska vi bara träna på så får vi se vart det leder :)

VISES

Fredag igen :)

... Like på den!

Gårdagen blev ett härligt 11 timmarspass på jobbet, fy faanken!
Det var bara hem och trycka i sig lite mat i form av kebabrulle ( himla nyttigt också ju) och sen i säng. Möjligen att det inte var den bästa combon jag gjort i mitt liv. haha!

Snart blir det jobb igen, dock en lite lugnare dag idag vilket är väldrigt skönt såhär på en fredag. Jag slutar en timme tidigare idag också för att jag och mamma ska hinna åka och träna lite innan vi packar allt till Njudung.
Jag gick precis in på "årets hund" och kollade och det skulle jag aldrig gjort, min fina blå ligger sexa ( inte säker på något vis) och man måste hamna bland dem tio ( typ) fram till 20e maj för att få vara med på EO i sommar, åh det hade ju varit så kul!
Så nu får jag ta och skärpa till mig de tävlingar som är kvar och försöka kvala in!

Jag vet att det har varit mkt snack på fb och i bloggar om att det är ett sånt tjat om EO och många vill dit och varför man inte istället för att tjata om det kör som om tävlingarna var helt vanliga...

...MEN det kan ju vara så att man har en hund som börjar bli lite till åren och EO går i SVERIGE i KRISTIANSTAD som är några få mil från där man bor. Klart som korvaspad att man vill vara med liksom!!
Det är väll mitt problem dessutom om jag jagar upp mig inför detta och jagar placeringar, det behöver väl ingen annan bry sig om ?
För mig är det en stor grej att få vara med där när det går i mitt hemland... that's it!!


Fick en ny tröja igår också som ska invigas på tävlingarna i helgen så jag hoppas på fint väder någon dag iallafall eftersom den är kortärmad ;)
Så nu får ni hålla utkik efter min tröja :) kommer bild senare
VISES

Time goes by..

Tiden rullar fort och det är mycket att göra på jobbet = Dålig update överlag!

Sorry!

Som sagt det är väldigt mycket på jobbet just nu och jag har precis avslutat förra månadens papper och det blir ju en del sånt. Då blir det inte mkt tid över till annat tyvärr!

Mellan jobb och..... eh jobb så hinns det med lite träning också minsann!
Jag försöker få Bixx säkrare och "teama" ihop oss nu inför stundande tävlingar och förhoppningsvis kan vi ha toppas oss till sm i juni :)

Lilleman kämpar på så bra han kan, vi har focus på klätterhinderna nu, eller jag egentligen att han ska gå över balansen utan att vända, jag tror han har nån form av höjdskräck den lille skiten men det går bättre och bättre. "Trampa" beteendet tycker jag att han gör bra och jag har börjat gömma in target mer och mer under balansen så att han ska fatta att han ska trampa på gräset istället. Det går framåt sakta men säkert, det får hellre ta sin tid så att jag verkligen vet att han fattar vad han gör.

Till helgen blir det tävling i Njudung och jag skulle kunna ta helg NU !! Men nu blir det jobb igen!!

VI SES :)

Gåsahoppet och träning!

Blev visst en liten paus här ;) haha


Påskhelgen var vi som många andra nere i Skurup och tävlade i Nils Holgerssonhallen!
Det var med blandade resultat vi återvände hem i södags.
Fick till två nollade lopp och ett med 5 fel och 3 disk..

Dem diskade loppen var riktiga skitlopp! Det ena sket bixx totalt i mig och när jag väl fått honom upp på balansen dit han kulle å bara rejsade han ner och gjorde running på kf, INTE OKEJ!
Jag gick av banan eftersom det inte ens är lönt att fortätta när han är på det humöret!

Det andra diskade loppet tjuvstartade han! så jag gick tillbaka och satte om honom, verkligen helt toppad hund som inte brydde  sig vart han sprang bara han fick röja liksom, INTE HELLER OKEJ!

Men ett av dem diskade loppen var verkligen inte hans fel!
Vi var på väg att göra ett riktigt kanonlopp på en väldigt svår bana, det var hoppbanan ifrån fredagen..Det var svårt för mig at hitta var jag skulle placera mig på banvandringen men när vi väl körde så gick det kanon förutom på ett ställe där jag står helt felriktad och när jag kommer på det är det försent för längesen, TYPISKT !!
Riktigt klantigt var det!

Dem två nollade loppen var helt okej, det ena kunde jag varit bättre i, jag var inte rätt placerad så Bixx fick reda upp det själv men det lyckades han med :)
Det andra kändes väldigt bra det va verkligen VI som prang på banan och han var med mig hela tiden :)!!

Sen körde vi ett lopp med 5 fel, jag blev för stressad och skrek på balansen för mkt så han hoppade av iatället, PUCKOELIN!

Ni kan tro att jag tränar störning på KF med Marwin ;)

Summa av kardemumma så är jag rätt nöjd med helgen. Det är väldigt påfrestande för både förare och hund att va tre dagar i en hall med massa ljud, man blir trött i huvudet av att bara sitta rakt upp och ner..


-----

Ikväll var det MARWIN  träning och han är så duktig!! Slalomrörelsen har han fått in riktigt bra och det går fort nu. idag körde vi åtta pinnar utan hjälpmedel, duktig hund!!
Det är kul att träna en hund helt från början med grundträning, speciellt när man ser att ha verkligen förstår vad jag menar, säger jag runt så är det liksom runt och inget annat, han är så fin och bara gör vad han ska  :)

Som sagt så börjar vi pussla ihop lite nu, nu börjar snart dem svåra bitarna men det får bli en utmaning :)


ska försöka skriva lite oftare och komma ihåg att filma mer :) VI SES

Påsk, & härligt lediga dagar!

Nu har det gått lite tid sen sist, dagarna bara flyger iväg och jag hänger dåligt med faktiskt!
Det har varit mycket på jobb och eftersom jag jobbar 10-6 så försvinner ju en stor del av dagen, därför känns det som om dagarna går väldigt fort!

Imorgon är jag iaf ledig och ska fixa lite innan vi åker ner till skurup för att tävla på "gåsahoppet" i helgen.
Jag är dock inte så jättepepp på det för jag är krasslig och käner mig emellanåt mer död än levande, vi får se hur det går.

Får snart ta en tur i skogen och sen tänkte jag påminna Marwin o vad slalom är, se ifall det har fastnat :)

Blir en längre och bättre update efter helgen :)

VISES
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu