Om, ja, det mesta !

Tjenixen!
Jag har dragit mig lite för att skriva i bloggen men nu känner jag väl faktiskt att det är dags!

Som många vet var det Landslagsuttagningar förra helgen i Smedjebacken,
jag och mamma åkte dit och tampades om platserna.
Jag tänker inte gå in så mkt på loppen men två disk, två femfelare och två nollor fick vi med oss iallafall.
Jag och Bixx låg ganska bra till efter första dagen men åkte snörpligt ner till 12:e plats efter en dum idiotdisk i ena klassen sista dagen.
 Allt vilade på sista loppet som gav dubbla poäng! Vi hade startnummer 1 och under hela banvandringen gick jag och pratade med mig själv, jag bestämde mig för att nu var det faktiskt dags att sätta den där spiken i kistan som behövdes.
Det gjorde vi, vi nollade jag och Bixxan och det var inte så dåligt lopp heller! Vi slutade tvåa och var några ynka poäng ifrån en landslagtruppsplats ( tror de va sju poäng).

Jag var ledsen det ska jag erkänna men jag var samtidigt stolt! Så jäkla stolt över min älskade prins och att vi satte det när det gällde i sista loppet. Vi gjorde mycket fina lopp i helgen och det kändes stabilt, vi har tränat sektionerna där vi diskade oss och nu laddar vi inför SM istället.

Nu idag var det första tävlingen efter uttagningarna. Landslagsledningen ska välja ut  "wildcards" till i varje storlek som ska vara med i truppen och tampas om vm/nm platserna. Därför är det bara att köra på och visa att vi vill och kan, sen kan man liksom inte göra mer!
Dagens tävling resulterade i en vinst i ag och en tredjeplats i hopp och det kändes ju inte alls fel!! Dessutom nollade vi ena lagklassen och fick 5 fel i andra så det var också bra lopp!

Jag fick också springa med en lånehund idag som heter Zingo och han gick ju sm en klocka, så snäll och duktig hund!! 4 nollor fick vi till minsann, lite blandade resultat :) Det var fantastiskt roligt att köra honom så tack för lånet Agneta :)

Nästa helg styr vi mot Falkenberg sen är det lite paus innan sm, sen, ja sen görs valet om trupplatserna och jag hoppas såklart på en plats i år!! Den som lever får se helt enkelt :)


Grattis vill jag säga till Mamma och Kid som vann hoppklasen idag :) ni är GREAT!!


VI SES

miniFilmtajm a la marwin

Heej alla glada:)

Idag var jag nere på klubben och tränade ett litet pass med Marwin, det blev balansträning, som han förvrigt tar med helt okej fart numera så det är bara att kämpa på. Två på två av är det som gäller på balansbommen och ibland kör vi med target och ibland utan, han har ett beteende och vet att han ska bli kvar där nere tills mitt "okej" kommer ibland stannar han dock så han står med framtassarna kvar på balansen och då får man påminna honom och lägga till ett "trampa" så går han ner. Just nu ligger focus på att jag ska kunna vara bakom och han ska gå ner och stå två på två av och inte stanna och vänta på mig så som jag just beskrev.


 En början på A-träning är också påbörjad, där kommer jag att ha running så det kommer ju ta en jäkla tid att klicka in. Just nu är han lite avvaktande och bromsar lite väl mycket men jag tänker att ju mer rutin han får och ju mer han fattar hur han ska göra sitt beteende  ju fortare kommer det att gå så vi kör vidare :)

Han gick faktiskt själv upp på vippen idag och gungade ner den och ställde sig längst ner fastän vi egentligen inte alls skulle gå på vippen, jag blev dock väldigt glad för detta visar att han är nyfiken på nya  saker och inte rädd längre, nu är han sitt vanliga tuffa jag igen och det känns väldigt skönt :)

Det kommer ju lite up and downs med unghundar när dem helt plötsligt är rädd för saker eller ska bita i saker och dyligt så man får avvakta lite när dem är i sina"downs" och göra sånt som dem kan istället, väldigt skönt att första perioden är avklarad nu :) ingen höjdrädsla längre altså!!

Vi körde även slalom idag och det har jag lagt ner väldigt mkt träning på för att få det så självständigt som möjligt, där är fortfarande att jobba med men vi har kommit en bit på vägen! Numera kör vi alla 12 pinnar och har kört både med och utan hjälpmedel. Jag brukar dock sätta hjälpmedel i ingången för att verkligen hjälpa honom att lyckas.
 Min Mannersminder har kommit hem och den ska bara få lite batterier i sig sen kommer den att användas på slutet i slalomträningen för att jag vill kunna vara långt bakom, långt i sidled och långt framför  på alla håll och kanter och han ska ändå slutföra slalom med bra fart.. ( vem vill inte liksom)

Jag kan vara i sidled och framför men när jag stannar längre bak blir han lite fundersam och sackar i fart, träning träning :)

http://youtu.be/H6Z6TtN1VVM <------ ett slalomklipp från idag, hjälpmedel finns i form av kompostgaller mellan port 2 och 3 på höger sida men det syns ej på filmen..

Sist men inte minst körde vi ett framåtsändande, jag tycker om att köra det som avslutning så han får springa på och köra någonting enkelt som inte kräver lika mkt tankeverkstad som det andra vi tränat på :)Bixxan har vila denna helgen, vi var på träningstävling i torsdags och tränade kontaktfält, han gick för tidigt på balansen så den tog vi om, aet fick han gå ända ner på och vippen stog han kvar på tills mitt "bra" och jag sprang vidare. MYCKET FINT! Mycket nöjd med honom och det blir nog ett träningspass i veckan som kommer innan det är dags för tävlingar i Råådalen i två dagar :)

Det var allt för nu VI SES :)
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu