Träna, träna, träna. Gör om, gör rätt!

Kom hem från träning för en stund sen, nu äntligen kan man vara ute och träna utan att både vi och hundarna fryser rumpan av oss eller blåser bort.

Det blev agilityträning på Åstorps BK idag, Bixx var laddad och rev hej vilt första rundan på banan. Han hade liksom inte riktigt tid att hoppa i en sekvens så jag fick lägga honom ner och börja om.
Andra rundan gick han som en klocka, helt rätt och inga riv.  Duktig hund!
 Det känns verkligen bra med honom nu och det är så skönt, jag hoppas på ett fint år för oss eftersom han börjar bli gammal nu så hade det varit fint att uppnå vissa saker detta året, nästa år kanske han inte kan ligga i toppen längre när vi nollar.

MArwin fick springa en liten del av banan som innehöll hinder och tunnlar och idag var han riktig räserråtta minsann :)
Vi gjorde även balansen, där finns en liten hemmabyggd balans som kanske är en halv meter ovanför marken och 4 m lång eller något i den stilen, fantastiskt bra för marwin! Han tycker att det är ganska högt upp på den vanliga stora balansen så om vi kan få denna lilla balansen att vara skiiiitrolig så kanske den höga är lättare sen :)
När han väl fattat att man faktiskt skulle springa på den där balansen så gick det jättebra! "Vi kör två på två av" som beteende och det fungerar bra :)

Det känns som att vi har många av pusselbitarna nu och nu är det dags att börja pussla ihop dem men vi tar det lungt och i vår takt. Jag är ute efter att Marwin verkligen ska bli genomgrundtränad eftersom jag aldrig riktigt gjorde det med Bixx, han har liksom fått lära sig efterhand men så är det med första hunden. Bixx är min läromästare helt enkelt! En helt underbar läromästare, min prins!


Min fina blå! Det kallas KÄRLEK!
VI SESBilder!MINI BILDBOOM på mina pojkar!!
Första bilden men Marwin i famnen var dagen när jag fick hem honom, på min 20 års dag! Fantastiskt!

Bixxbilderna är in action :) 
                                   vart tog helgen vägen?

Nu sitter man här på en söndag och undrar var helgen försvann någonstans!?
Jag tyckte  precis det vad fredag, men nu är det helt plötsligt söndag!

Igår hämtade vi hem agilityhinderna från ridhuset och tvättade av dem, det gick faaktiskt rätt fort alltihop så det var skönt. Nu blir det utomhusträning för Bixxan också, Marwin har ju tränat ute i stort sett hela vintern:)
Funderar om jag ska gå ner till klubben ock ta ett pass lite senare, jag tror marwin kan behöva det för han känns ite rastlös idag. Vi skulle tränat varje dag 24 timmar om dygnet om Marwin hade fått bestämma :)

Annars flyter allt på som det ska och tävlandet fortsätter när helgen kommer igen, då bär det av till Kumla och det ska bli skoj! Första dagen är det lagtävling och vi är ju kvalade så jag har inte bestämt mig om jag kommer att köra alla loppen fullt ut, jag kommer starta så man inte tar bort en pinne men jag kanske bara kör en 4-5 hinder. Ska försöka ( i stundens hetta) att komma ihåg att hålla kvar honom på kontaktfälten också men samtidigt så måste jag springa på som vanligt annars fattar han direkt att jag kommer försöka teste honom. Jag vill ha upp honom så han taggar på som vanligt ändå!

Andra dagen är klass 3 och det ska också bli kul eftersom vi inte brukar tävla så långt upp så är det kanske många ekipage man aldrig sett förut. Skulle kunna hoppa över veckan och gå direkt till helgen känner jag!! :)

VI SES

Träningträning

mycket träning har det blivit...

I lördags efter Malmö Int så åkte jag ner till klubben och tränade med marwin, han var duktig och vi gjorde lite olika grejer, ingenting avancerat alls förutom slalom.
I Måndags var det agmöte på klubben så  jag passade på att träna lite innan, tränade mest fart typ rundbana fast lite fyrkantigare för jag orkade inte flytta på hinderna ;)
Körde såklart även slalom eftersom jag bestämt mig för att få in det nu, det går framåt!
Körde lite fotgående och fotplaceringar samtidigt som det kördes agiity sidan om, ett litet test för koncentrationen, men han klarade det fint :)

Igår var det Den sista ridhusträningen för i år, och det blev en fartig bana (med Bixx) med lite olika alternativ på en sekvens, jag provade lite olika men det var bara för att liksom, jag ville testa honom lite och det funkade båda delarna faktiskt..
Det är kul att prova grejer även om man vet att man aldrig skulle gjort så på en tävling tillexempel.

Det var väldig löst underlag igår i ridhuset så jag var helt slut efter Bixx träning så Marwin fick inte så mkt igår, men han var nöjd ändå :)

Mitten av veckan, låt det gå fort till helgen!!
VISES


Tävling - Malmö INT

Det var tydligen en väldigt bra uppaddning i tisdes, i kombination med en taggad förare och en superduktig hund så blev det riktigt bra resultat igår!

Men vi tar det från början..
Upp halv 5 på morgonen och iväg mot malmö i Thereses bil. Jag lyckades iallafall hålla mig vaken en stund sen var det kört, jag snarkade gott där i baksätet :) Vaknade gjorde jag lagom när vi var i Malmö och denna gången var det på ett helt nytt och nybyggt ställe så det var lite knicksigt att hitta rätt först.
Jag upplevde inte att dem hade nån bra skyltning heller för att vara ett så stort arrangemang, men kanske missade jag skyltarna ?

Vi kom en bra tid för vi slapp köer in så som det brukar vara. Väl inne var det veterinärbeiktning och jag fasar alltid för dem. Bixx verkligen AVSKYR denna tanten som sitter där och ska känna och klämma ( ja det är samma varenda gång). På sofiero för två år sedan hade hon nämligen vaknat på fel sida och klagade på alla hela tiden, hon drog i kopplena hårt för att få hundarna till sig, böjde sig över dem så dem blev skrämda o.s.v.. Bixx totalvägrade när hon började dra i kopplet och slet dig FRÅN SELEN!! Sen dess tycker han att hon är läskig och det kan man ju förstå.

Kan tilläga att på SM var det inga problem med besiktningen då Bixx är en väldigt social hund allt som oftast, men dem visste hur dem skulle göra helt enkelt!

Åter till malmö..
I vilket fall så ville han inte gå till henne och hon tittade bara snabbt sen var vi godkända att gå in..
Numera var allt i samma hall, förut var det olika hallar! Detta innebär hög ljudnivå och trångt, men det vet man ju när man anmäler.

Denna gång var det MYCKET sura miner från både utställare och domare, som tilochmed hade mage att gå in där vi stod och förberedde start och säga till oss att vi skulle " få tyst på våra hundar för hon försökte faktiskt döma i ringen intill " i en inte så speciellt trevlig ton! Jag tycker detta är urdåligt rent ut sagt, man går inte till någon som försöker värma upp och koncentrera sig på att snart gå in och tävla och säger sådär, hundar skäller det är bara så. Ja visst man kunde gå ut lite och värma upp  men det var inte bättre där ute för där var vi agilitymänniskor inte heller så uppskattade eftersom våra hundar skäller och är glada, dessutom, hoppar dem (på dess egna förare altså hundens ägare) och det verkar folk aldrig ha sett förut. Att DESSUTOM vara glad och kampa med kopplet efter ett lopp ( eftersom man inte kan kasta nån leksak eller dyligt av hämsyn för att där inte är så mkt plats) det fick folk att kolla snett!

Både utställare och domare VET att det är agility på lördagen, det är det alltid på dem internationella utställningarna här nere och då ÄR det högre ljudnivå och som sagt hundar skäller när dem är taggade.

Om man då ogillar det så får man väll skita i att komma då!! Jag tycker det är jobbigt på dessa stora tävlingarna för att där är så fruktansvärt mycket hundar och människor men då får jag göra det bästa av saken, eller så får jag skita i det,  det är ju ingen som tvingat mig att anmäla dit precis som det inte är någon som tvingat folk att ställa ut på just dessa tävlingarna!

Det är ju som om jag skulle stampa in i ringen och be dem applodera lite tystare för sina hundar för det stör min uppladdning.. inte okej altså!
Och har man klagomål så får man ta det med tävlingsledare eller någon annan som jobbar på detta arrangemang!

För övrigt tycket jag att Tävlingsledaren sköter denna tävlingan MYCKET bra och får allt att flyta på som det ska så vi blir färdiga i tid ( så att utställningen kan fortsätta i stora ringen). All cred till de som arbetar med agilityn på dessa tävlingarna!! verkligen!!

Resultatmässigt gick det nästan så bra som det bara kan gå på en tävling, En första plats i agilityloppet som jag förövrigt var mycket nöjd med så när som på en enda sväng som blev för stor!! Bixx hanterade mattan jätte bra och helt klart över förväntan! Han är min pärla.

Hopploppet var inte så bra som agilityloppet men jag var så nöjd med vår prestation och jag var så glad att Bixx kunde springa bra på mattan och inte ha det så jobbigt som han brukar på matta!!!!
Det blev en andra plats efter Carinas supersnabba kelpie Guiyra (stavas?). SUPERNÖJD med min blåa pärla.
Loppen kändes såå bra och jag körde fullt ut och mesade inte en enda gång i loppen, är väldigt nöjd med mig själv också denna tävling och för att jag vågade trots tidigare mattproblem!! Han gå ju som bäst när jag är på och inte släpper en sekund!

http://www.youtube.com/watch?v=W3HmySOlTks&feature=share
Agilityloppet på film

Känns som att vi fått en härlig positiv start på säsongen :)


VI SES

Tisdagsträning!

Yesyes, som sagt så tränade vi igårkväll i ridhuset.
Det blev en fartig bana som ändå var utmanande på sina ställen & faktiskt riktigt svår att få till i en sekvens!
Det är kul tycker jag när man får utmana sig själv, jag personligen är väldigt klumpig när jag springer.

Jag har svårt för vissa byten när jag ska byta sida på kroppen och vända mig snabbt, är verkligen stel och osmidig och det behöver jag träna upp :)
Bixx skötte sig jätte fint och det var en skön genomkörare inför helgen och malmöINT!
Marwin fick testa slalom igen efter lite vila på det, har bestämt mig för att köra igång slalomträningen på riktigt nu. Han var duktig och behövde påminnas lite men annars fattade han.
Jag kör med nät/kompostgaller, dock ej hela vägen utan på 8 pinnar igår så hade han nät mellan 2:a och 3:e och mellan port 6 & 7.. Hoppas på att detta fungerar nu :)

Jag känner mig jätte taggad för tävlingen på lördag men sen kom jag på att det är nytt ställe och den gamla mattan är tillbaka ( förra året sprang vi på packad grus). Bixx halkar ju oftast väldigt mkt på mattor tyvärr, meen vi får göra det bästa av saken och träna lite på sånt som vi har svårt för :)

ar varit lite dålig på att ladda upp filmer på lilleman men det beror på att vi inte har tränat så jätte mkt senaste veckorna, så jag ber om ursäkt för det och ska försöka bättra mig :)


Snart ska jag bege mig jobb, jobbar till 5 idag och sen ska vi på visning på Marina Plaza i Helsingborg. Det ska bli spännande att se vårens nyheter tycker jag, checka in vilka färger som gäller och lite roliga klippningar :)
Hoppas dagen går fort!!

VI SES!förstörelse - Klippan i ett nötskal

VARFÖR BOR JAG HÄR? kan man fan undra!

Igårkväll krossades rutor på skolor här runtom i Klippan, det är så lagom kul när det ska åtgärdas för vems skattepengar är det som lagar dem där rutorna?
Dessutom så håller dem på att renovera den ena skolan för massor av pengar för att dem ska få det fräscht och fint, nä men då går vi och krossar rutor där! ÅH, jag blir så förbannad!!

Senaste nytt (som jag la ut en artikel ifrån på facebook) är en frisörsalong som någon krossat rutan på och slängt in någonting som brann som därefter gjorde så hela salongen brann ner invändigt! ( tack gode gud att det inte var vår) Det är en helt nyöppnad salong! Där är väll en och annan oklarhet om branden kan man väl säga men ändå!
Ovanför den där salongen finns vanliga lägenheter som folk bor i, fattar man att man riskerar människors liv när man gör sådana saker egentligen? Det kunde ju gått hur illa som helst!!

Blir så jävla trött på folk som går runt om kvällarna och bara förstör för att det "är roligt". Det är ofta affärer eller frisörsalonger får rutorna krossade ( samma salong, olika affärer).
Självrisken på en ruta är ju sjuuuk och går då inte rutan sönder utan den bara spricker så limmar dem ihop den om ägaren inte har råd att byta just då och då ser de ut som skit när man går förbi och hur trevligt är det att se mitt på storgatan?

Fantastiska Klippan! Är Glad att jag inte bor inne i "centrum".Ikväll är det iallafall träning, Mia (yourdoginfocus.com) gör banan idag, jag hoppas på lite klurigheter och olika lösningar, det brukar bli bra!
Men först är det hardwork på jobbet!!

VISES
Filmtajm!


Här kommer en film med våra lopp från träningstävlingen i helgen, både Bixx och Kid's lopp!
Både jag och mamma glömde banan i sista loppet men det syns ju mer på mammas lopp :) Jag glömde vart jag skulle efter den lilla tunneln i högra hörnet men Bixx han visste själv ser det ut som på filmen.

http://www.youtube.com/watch?v=-qICVh4MDJ8&context=C42bcfe3ADvjVQa1PpcFOcDBmkJMEPtvDp9jZNT73fIQ1cm9rjZ0I=

VI SES

Träningstävling och mellohelg!

Det har varit en intensiv vecka så jag har inte hunnit skriva så mycket!!

Träningen i tisdags gick bättre än förra veckan, jag var med på g denna veckan, så på g att jag nästan sprang in i hinderna. Jag var så snabb så jag knappt kunde stanna ;)

Igår var vi på träningstävling i Jonas hall. Bixx skötte sig exemplariskt och jag skötte mig ganska bra jag också fakiskt :) Lite halkigt är det för Bixx, han har alltid problem med att springa inomhus och då är ändå jonas matta en av dem bättre som vi sprungit på..
Iallafall så var han väldigt duktig min gamle blå och det är riktigt roligt att ställa sig på startlinjen med honom älskade hund!!

Mamma och Kid slog ochså till på två nollade lopp igår, dem var riktigt riktigt duktiga och visade var skåpet skulle stå två gånger om!!
Dem blir mer och mer samkörda och det är så j*vla kul att se!! Vem vet vart detta bär!?

Igår kväll var det MELLOFINAL och ja jag tyckte faktiskt det var många bra låtar i år i finalen, ja förutom då thorsten flink och den andra brun utan sol gubben. Nu får vi bara hoppas att låten vi röstade fram håller måttet i stora eurovision :)

Nu ska jag käka lite frukost och sen blir det ut i solen!!

Vårkänslor, vinterstudion och sånt där vanligt tjafs!

Godmorgon! :)

Det verkar bli en fin dag idag också, igår var det ju fantastiskt väder. Visst var det lite kallt och lite vind som blåste i ögonen men jag plockade iallafall fram vårskorna! Det är fantastiskt skönt att det är ljust längre och snart kanske det är ljust när jag går hem från jobb också, längta!!

Jag sitter om morgnarna och faschineras av dessa skidåkare på tv, grymma prestationer dag efter dag!  Jag kan inte hjälpa det men jag jämför lite med Agility..
Man ska åka skidor fort och lägga upp sin taktik, såklart mycket längre än en agilitybana men ändå
sen måste man koncentrera sig på skjutningen mitt i allt och sen måste man hålla i ändra in i mål.

I agility ska man springa fort och offensivt och samtidigt prata och sen dessutom visa vart hunden ska och släpper man koncentrationen minsta lilla så vips kan hunden vara på fel hinder, det är det lilla som gör det!
Ibland ska man också tävla flera dagar i rad och prestera på topp i varje lopp!

Jag har fått höra så oändligt många gånger att agility är töntigt och ingen sport för "man ska ju bara springa lite och peka" så nu jämför jag ofta och mycket med andra sporter och vet nu vad? Varje gång visar det sig att man behöver samma saker i det mesta, fart, koncentration och en vinnarskalle!!

Folk förstår inte hur mycket jobb som ligger bakom, det är inte bara att ta en hund och springa det är ju någon som måste lära den också! Man har inte bara sig själv utan man har en levande hund med egen vilja och egna tankar som man ska synka sig med!
Det är som när rolf göran vann jerringpriset(?). rida lite? vadå? det är väll ingenting?¨
Att träna ett sånt stort djur till att göra och lyda minsta lilla skänkeltryck eller tygelryck det är inget man gör en måndagkväll! Ett sånt stort djur skulle kunna slänga av r-g och skita i allt om den hade velat!
DET KRÄVER FRUKTANSVÄRT MYCKET ARBETE eftersom man inte bara har sig själv att träna..

många av dem som jag vet klagade på att han fick priset, vad gör dem då? vad har dem lyckats med i sin sport? Jo dem spelar fotboll i division 6 och 7, finfint, träning en gång i veckant!! Vissa är till och med bänkvärmare, och det ni, DET ÄR SPORT!

Nä brist på respekt är vad det är!Nu släpper vi det och går vidare, snart jobb och ikväll blir det bokföring, tjoheeeej! eller inte!

VI SESLinköpingshelg

Äntligen var man hemkommen, borta bra men hemma bäst!

Igår åkte vi upp till Linköping, vi skulle tävla och sen titta på Kid/Stacy valpar dagen efter.
Vi hade berett oss på att inte vara i säng förrän mitt i natten eftersom Linköping gått ut med att enligt deras beräkningar så skulle tävlingen vara slut typ kl 1 på natten..
SKÖNT att folk valt att få startpengarna tillbaka och struntat i att komma för vi var därifrån vid 10 tiden och det rullade på mycket fint på tävlingsplatsen :)

Resultatmässigt?
Vi började med agilityklass och det var inte särskillt klurig bana, några fällor som man lätt kunde missa om man inte var vaksam. Jag bestämde mig för att prova lite byten och pressa på kontaktfält och det gick precis som det skulle även om jag kände mig klumpig i vissa byten så fick Bixx en fin väg. En liten krasch när vippen slagit ner ( jag tror att ena benet vek sig under honom så han föll i backen med huvudet) men annars helt okej lopp som ledde till en tredjeplats, duktig Bixx!

Hoppklassen var inte heller svår men där var lite vägval för föraren som man kunde klura på och med facit i hand önskar jag att jag gjort annorlunda, en vägran på en tunnel och sen släppte jag ( pucko elin ) och det blev en sväng hit och dit men jag gjorde iaf färdigt banan..
Ska bygga upp en kombination av den banan en dag så jag kan göra om och göra rätt :)

Idag var vi och tittade på Kid/Stacy valpisarna! Dem var livliga och orädda och väldigt väldigt söta.
Ska bli väldigt roligt att se vad det blir av dem små. Dem va häftiga allihop och "kampade" och brottades och sprang fram och tillbaka sen deckade dem i en hög tillsammans under en byrå, så söta så!

nu blir det en lugn Söndag och sen är det hard workwork! VI SES

Snart helg igen!

Tiden springer iväg som bara den och jag vet inte riktigt om jag hänger med.
Ibland känns det som att tiden springer och jag står kvar och sen måste jag springa fort som fan för att komma ikapp!!
Får helt enkelt öva mig på att hänga med i svängarna eller så får jag springa fortare....

Det har varit en intensiv vecka på jobb men jag har ändå fått in mina 2 träningar. I tisdags var det mest katastrof, det var rivningar det var "jag väljer själv" hinder för Bixx och han bara skällde och skällde och skällde. Hur i hela världen ska han kunna höra vad jag säger och kunna se vad jag visar när han bara skäller och snurrar och springer på alla hinder som finns? Han är kanske inte så gammal i huvudet trots allt, haha!

Igår tränade vi igen och då gick det lite bättre, fortfarande lite skällande och okoncentration i vissa delar men då fick jag säga ifrån och sen var det bra med det. Han gick riktigt bra i vissa delar och jag ser fram emot tävlingen i Linköping på lördag!!
Det är dags för oss att plocka lite poäng om vi ska ha någon som helst chans att ta oss till EO, det hade ju varit så fantastiskt roligt men jag tror det kan bli svårt..

Lilleman fick springa lite också och han är ju fantastisk!, vi övade på starter där jag måste gå i sidled och inte stå och visa precis vart han ska springa, förstår ni ? '


Jag är den röda pricken :)
En enkel och bra övning på att han ska ta hinder utan mig också (om jag inte sagt någonting annat)
Det klarade han väldigt bra :)


Nu blir det Jobb VI SES
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu